Liczba wyświetleń stron

wtorek, 13 listopada 2012

Płatki z żurawiną, nerkowcami i wierzbą


Płatki z orzechami i żurawiną
  • Płatki owsiane górskie
  • jogurt naturalny/ sojowy
  • orzechy nerkowca kilka
  • żurawina odrobina
  • pomarańcza kawałek
Płatki przygotowujecie zwyczajnie- zalewamy wrzątkiem i czekamy chwilę aż namokną lekko i staną się al'dente. Układamy je na talerzyku, na to polewamy łyżką jogurtu, sypiemy orzechy i żurawinę. Obok kładziemy pomarańczę do zagryzienia lub wyciskamy z niej soczek i polewamy odrobiną płatki. Wszystko smakuje bardzo świątecznie jak dla mnie ;)

Wcześniej myślałam, że pożółkłe liście wierzby to smutny obrazek. Patrzyłam na nią i wspominałam zieleń i radość wiosny. Teraz jak się głębiej zastanowić, to chyba lepiej jej w tym kolorze. Dobrze dziewczyna zrobiła, zmieniła sobie troszkę wizerunek na tą smutną porę roku. Gałęzie jakoś też nabrały bardziej brunatnego wyrazu i zdecydowanie pasują jej do wzburzonej wiatrem czupryny. 
Czemu ja nie zżółkłam na jesień?
Wyszłam do niej na taras, posiedziałam w swetrze i ciepłych kapciach z kawą w garści i udało mi się pracować w spokoju na świeżym powietrzu. Fajne uczucie w taki dzień jak dziś. 

6 komentarzy:

  1. Prosto i smacznie - to lubię! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię, chociaż na śniadanie to pewnie zjadłabym takie 3 porcje:P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W sumie to niedługo potem zrobiłam sobie dokładkę :p bo naprawdę malutko mi tego wyszło, jak dla wróbelka :D

      Usuń
  3. wygląda przeapetycznie, ale tak jak poprzedniczka, zjadłabym więcej :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Fakt, mnie też było mało, chyba trochę przesadziłam z wielkością :p

      Usuń

komentarze bardzo mile widziane,nawet te krytyczne!