Szukałam się za rogiem. Tam na rozstaju stałam.
Wyglądałam przez okno, śniłam na jawie i dążyłam do marzeń zza ciemnej kotary rzęs.
Dziś też uciekłam od świata, poszłam daleko hen przed siebie, tam gdzie kończy się i zaczyna wszystko, gdzie wszystko zmienia się z godziny na godzinę i trwa...zwyczajnie
gdzie niebo styka się z ziemią tuż tuż, a mój pies radośnie hasa nieświadomy upływającego czasu.
Autostrada do nikąd i do tamtąd i..i muszę stąd zwiać nim ją zbudują...
Szybki obiad z krańca świata
Potrzebujecie
Kasza jęczmienna 3 łyżki ugotowanej
szpinak świeży garść spora
Tofu twarde kostka- jakieś 1/3szt
Szpinak blanszujecie na wodzie i oleju. Ja daję odrobinę soli, dużo pieprzu białego i ząbek czosnku gnieciony. Tofu obsypujecie papryką słodką, smażycie dosłownie chwilkę osobno lub róbcie jak ja- dorzucacie do szpinaku i razem przygotowujecie.
Wszystko układamy na kaszy i smacznego- szybko, zdrowo i przede wszystkim wegańsko i rodem z końca świata, bo trafiła się koniczyna- na próżno jednak szukałam czterolistnej :/
O, akurat dziś kupiłam moje pierwsze w życiu tofu! :) Może właśnie tak zjem je po raz pierwszy...
OdpowiedzUsuńYEAH! to słuchaj:
Usuń1. zawsze odsącz z zalewy
2. krajaj albo w plasterki albo kostkę bo szybciej się smaży
3. nie próbuj samego bo się zniechęcisz :D
4. zawsze obtocz DELIKATNIE w oleju i przyprawach, a potem na patelnię
eksperymentuj potem, za pierwszym razem zrób klasyk- tofu zawsze smakuje tak jak chcesz, nabiera i nasiąka smakiem przypraw i ziół, więc na bank, jak Cię znam będzie PYCHA Czekam na fotasy :)
ja też się czaję na tofu, kusi mnie szczególnie że Twoja potrawa wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam tofu! muszę w końcu się skusić!:)
OdpowiedzUsuńJakoś nie wiem czemu ale nie mogę się zabrac za tofu ;) Czas to nadrobić :)
OdpowiedzUsuńjadłam niedawno po raz pierwszy tofu. I...? chyba najsmaczniejszy sojowy produkt :) bo prawie nie ma smaku. Smak nadaje mu kucharz/kucharka ;)
OdpowiedzUsuńmój był paprykowy, podsmażony, dodany do duszonych pieczarek i papryki. Pychota :)
A Twoje danie wygląda super apetycznie - chyba jutro wypróbuję.
tofu ze szpinakiem mega połączenie!
OdpowiedzUsuń