Liczba wyświetleń stron

piątek, 5 października 2012

Zapiekane jabłka i gruszki z cynamonem

Wielkie mi rzeczy, że burza w nocy, PHI!
Wielkie mi rzeczy, że jakieś zawalenia w centrum Wawy.
U mnie "poranek kojota" czy raczej z kojotem...jak co dzień...
Rano szybki spacer z psem-kojotem
Pakowanie kanapek
Jazdaaa rowerkiem,
A na drugie śniadanie?
No właśnie całą drogę jechałam i myślałam co by może tutaj...
I tak wyszło jak zwykle, czyli spontanicznie.


Spontaniczne jabłka, gruszka i płatki
Potrzebujecie
jabłko
gruszka
płatki owsiane nie błysk
płatki jęczmienne błysk
miód/syrop agawowy
cynamon
olej do formy i pokropienia
Piekarnik na 200, płatki zalałam wrzątkiem aby lekko nasiąkły. Pokroiłam jabłko ze skórką na nierówne kawałki. Pokroiłam gruszkę, też nierówno, olej na dno naczynia, potem płatki, potem owoce, cynamon, syrop z agawy, potem płatki i znów trochę syropy i na koniec kilka kropel oleju. Wszystko jakieś 15min sie grzało w piekarniku, zdrętwiało, puściło sok i tak pachniało, że jadłam jeszcze gorące.

 

7 komentarzy:

  1. lubię takie pachnące cynamonem zapiekanie

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszny zdrowy deser :) Taka słodka kwintesencja jesieni.

    OdpowiedzUsuń
  3. Hej, wyróżniłam Cię a swoim blogu :)
    http://relishmeals.blogspot.de/2012/10/85-saturday-chlebek-bananowy.html
    Zapraszam!

    OdpowiedzUsuń
  4. mmm, zapiekane owoce i do tego cynamon - cudo! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda super, trzeba spróbować!

    OdpowiedzUsuń

komentarze bardzo mile widziane,nawet te krytyczne!