mnóstwo czworonożnych przyjaciół i mamy z wózkami w uliczkach.
pięknie, kolorowo i aż się chce wziąć za rękę i iść przed siebie
Tymczasem w domu piekarnik rozgrzany na 200 i ogniście czerwone maliny
Pudding ryżowy:
na jedną dość sporą porcję
potrzebujecie:
- ryż mielony filiżanka( ale mogę się założyć że do risotto też się nada, tylko trzeba go będzie zmielić po ugotowaniu pewnie ręcznym blenderem i już :)
- mleko roślinne 1,5szkl
- olej kokosowy 1 łyżka ( możecie użyć innego)
- garść malin
- kostka gorzkiej czekolady
- łyżka syropu z agawy lub innego słodkiego a'la miodku
ryż gotujecie na mleku z syropem, a ryż będzie mega miękki- ciągle mieszajcie i w miarę potrzeby na koniec potraktujcie blenderem. Dodajcie olej. Piekarnik nagrzejcie do 200, do kokilki żaroodpornej nałóżcie ryżu trochę, potem maliny, kostkę czekolady ( pewnie można pokroić ale ja dałam całą :) i znów ryż. zapiekajcie ok 15min. Ja przesadziłam i mi wykipiało, ale było cudowne...
smacznego
Hmm... a brązowy ryż też się nada? pewnie to już nie będzie to samo. ;)
OdpowiedzUsuń