Znacie historię o szpinaku i gwoździach?
Takie pesto możecie zrobić, wstawić do lodówki, lub zamknąć w pojemniczek i zabrać do pracy. Do przekąski popołudniowej jak znalazł. Ja użyłam tofu jako tła, ale wiadomo, że pesto z chlebem lub makaronem to już klasyk...
Popey'owe pesto na zdrowie
Potrzebujecie:
Paczka liści szpinaku- myte i pokrojone lub porwane na drobniej
ok 2 łyżek oliwy z oliwek
łyżka pestek słonecznika
łyżeczka soku z cytryny
rozgnieciony ząbek czosnku
szczypta soli
Wszystkie składniki umieszczacie w wysokim naczyniu, wkładacie blendującą końcówkę blendera i blendujecie na gładko :)
Wszystkie składniki umieszczacie w wysokim naczyniu, wkładacie blendującą końcówkę blendera i blendujecie na gładko :)
A ja nigdy nie robiłam sama pesto, przyznaję się. Trzeba będzie spróbować :)
OdpowiedzUsuńja dziś też pierwszy raz :) i jest tak proste, że wstyd wstyd, że wcześniej nie próbowałam :p
Usuńuwielbiam pesto, szczególnie szpinakowe :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam szpinak a te pesto napewno wypróbuje:)
OdpowiedzUsuńPyszne było!!!
UsuńRight hеre is the perfect site for everyοne ωho wіshes to find out аbout thіs topic.
OdpowiedzUsuńYou realize a whole lot its almost tough to argue with
you (not that І personallу wοulԁ
want to HaΗa). You cеrtainlу put a brand new spin on a subjeсt ωhіch has been written аbout for dеcaԁes.
Great stuff, juѕt great!
My weblog noni.shop.pl