Just Try Eat to autorski program żywieniowy. Ten blog jest przede wszystkim dla Was. Trochę o mojej pracy, ale przede wszystkim o zdrowym jedzeniu, bo w zdrowym ciele, zdrowy duch.
Feel Good, Look Good :)
Karty
▼
piątek, 8 lutego 2013
Gryczane placki
Potrzebujecie:
Gryczane płatki błyskawiczne szklanka ( z Musli Tak Jak Chcesz)
kasza manna 3łyżki
banan
woda
miód łyżka ( Pasieka Dziki Miód)
karob łyżka proszek (Atakan)
mąka pszenna 3łyżki
proszek do pieczenia szczypta
Suche składniki mieszacie, banana gnieciecie widelcem, do mieszanki dodajecie wody ok filiżanki gorącej- aby namokły płatki no i tego banana i miód. Można to potraktować blenderem albo dobrze wygnieść łapkami. Odstawcie na jakieś 15min niech się przegryzie. Patelnie smarujecie leciutko olejem i smażycie placki na bardzo małym ogniu aż się zarumienią, a potem jeszcze chwilę na dużym i smacznego. Ja oczywiście używam foremek, żeby placki mi się po patelni nie rozlewały, tylko były grube i smakowite.
Myślę, że z ugotowanej kaszy były by jeszcze lepsze i smaczniejsze ;) Fajny przepis zwłaszcza ze względu na grykę, która dostarcza mnóstwo wartościowego białka i sporo żelaza.
wyglądają pysznie, ciekawe, czy z kaszy gryczanej też by wyszły? ugotowanej rzecz jasna:P
OdpowiedzUsuńJasne, że by wyszły, ja robiłam z ryżu jakiś czas temu placki i wyszły, więc z kaszy na pewno też :)
UsuńMyślę, że z ugotowanej kaszy były by jeszcze lepsze i smaczniejsze ;)
OdpowiedzUsuńFajny przepis zwłaszcza ze względu na grykę, która dostarcza mnóstwo wartościowego białka i sporo żelaza.