Liczba wyświetleń stron

poniedziałek, 24 lutego 2014

Serek wegański kanapkowy z jogurtu sojowego

Wiosna zagląda do okien, MrB i Messi coraz częściej znikają na długich spacerach i coraz rzadziej Messi wraca bardzo brudny :p 
Ja witam wiosnę z wózkiem w parku, z otwartymi oknami w sypialni, kolorowym makijażem, czerwonym płaszczem i twarożkiem wiosennym na ciemnym chlebie
Szczypiorek, rzodkiewka...kojarzą mi się bardzo z dzieciństwem, twarożkiem, który uwielbiała serwować mi babcia, a dziwny dziadek zwykł na ostry twarożek kłaść łyżkę dżemu z jagód...hmmm :) 



twarożek sojowy
potrzebujecie:

  • jogurt sojowy ( u mnie naturalny)
  • ściereczka/ gaza/ tetra ( u mnie tetra)
  • naczynko
  • sitko- nie jestem pewna czy jest konieczne...
  • czas- u mnie 12h w lodówce 
  • szczypiorek lub inne dodatki wg uznania


Na sitku nad naczynkiem układacie gazę, wlewacie jogurt i odstawiacie aż jogurt rozdzieli się. U mnie przez noc zebrało się w naczynku sporo serwatki, ale następnym razem poczekam dłużej :)
sprawdźcie czy pasuje wam konsystencja, jeśli nie, poczekajcie dłużej... smaaacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

komentarze bardzo mile widziane,nawet te krytyczne!